GAZDASÁGOSAN FŰTÖK VAGY PAZARLOM A FÁT?

 

A cserépkályhában nem úgy kell fűteni, mint a kandallókban és vaskályhákban: leégett a tűz, teszek még rá fát, hogy ne hűljön ki.A cserépkályha EMBERBARÁT: 24 óránként csak egyszer kell benne befűteni! (kivéve a nagyon kicsi, pl. oszlop és hordozható cserépkályhákat) Akkora a tűztere, hogy egy napra való famennyiség egyszerre belefér,ez ősszel-tavasszal kb. 15-20 kg, télen 20-25 kg.
Fontos, hogy sok levegővel, résnyire nyitott ajtóval (nem csak a huzatszabályzó kinyitásával), gyorsan kell leégetni a fát.
MIÉRT?
Mert amíg ég a tűz és beengedjük a levegőt a tűztérbe, addig ez a huzat viszi is ki a meleget a kéményen keresztül. De amikor már csak parázs van, légmentesen lezárjuk az ajtót, ezzel az átszellőzés megszűnik, a meleget a szobába adja vissza a kályha!
Az égésidő elnyújtásával ne próbálkozzunk! Az előzőekből látszik, hogy ez felesleges, de még káros is, mivel a rossz hatásfokú égés a kályha elkátrányosodásához vezet.

Kereső

Elérhetőség

Szirkovics Ákos - zalaikalyhas.hu

Tel: +36209191048  | +3692363300

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Cserépkályha - Kandalló - Kemence